המדריך לחתן: כל מה שצריך לדעת על הנחת תפילין לפני האירוע המרגש

ממש בקרוב תעמוד עם החצי השני שלך תחת חופה וקידושין? ברכות! אין ספק כי מדובר באחד הרגעים החשובים והמרגשים בחייו של כל גבר יהודי, יום הנישואין בו נקים בית חדש בישראל. אחד המנהגים הנפוצים והעתיקים ביותר לחתנים לקראת החתונה היא מצוות הנחת התפילין. בואו ננסה להבין מה המקור של הנחת התפילין ובאופן כללי מה עומד מאחורי המצווה הזו. שנייה לפני שאנחנו צוללים לעומק הדברים אנו רוצים להכיר לכם אתר נפלא שבו תוכלו למצוא את כל המידע שאתם מחפשים על תפילין ועל נושאים חשובים אחרים של מסורת ישראל ושל עולם ההלכה היהודי.

אתר משיב כהלכה – כל התשובות שאתם מחפשים במקום אחד

אז קודם כל – אם אתם מחפשים מידע על נושאים שונים בעולם היהדות, תוכלו לעשות זאת באחד מאתרי האינטרנט המובילים ביותר בתחום היהדות וההלכה, אתר משיב כהלכה. תוכלו ללמוד על מקור המצווה, לקבל תשובות לשאלות ההלכתיות הנפוצות והבוערות ביותר ואפילו לשאול שאלות בעצמכם את הרבנים אם לא מצאתם תשובה. ואם אתם לא ממש בטוחים איך להניח תפילין, כאן תוכלו למצוא סדר הנחת תפילין אונליין, כולל מדריך וידאו מצולם שיסביר איך לעשות זאת צעד אחר צעד – שווה להכיר.

מהן תפילין?

תפילין הן תשמיש קדושה יהודי שעשוי מעור של בעל חיים ובתוכו קלף שבו רשומות ארבע פרשיות מרכזיות ומכוננות מהתורה. לפי ההלכה מניחים תפילין בימי חול בלבד ולא בשבת וימים טובים וכן מניחים תפילין בשעות היום ולא בלילה לאחר השקיעה. בנוסף קובעת ההלכה היהודית כי מניח התפילין חייב לנהוג בתפילין בכבוד ובזהירות על מנת לשמור על קדושתן. מתוך הציווי הזה השתרש המנהג של הנחת תפילין החל מגיל מצווה ולא לפני בניגוד למצוות אחרות שמלמדים ילדים כבר מגיל צעיר.

 

 

מקור המצווה

מקור המצווה להנחת תפילין הוא בתורה והוא מוזכר כמה פעמים, למשל בפסוק המוכר והידוע ״והיה לך לאות על ידך ולזיכרון בין עיניך״ (ספר שמות, פרק י״ג). על פי היהדות האורתודוכסית הפירוש כאן הוא הנחה של התשמיש המכונה תפילין והטעם של המצווה הזו היא זיכרון השם וזיכרון של הברית הקדושה בין הקדוש ברוך הוא לעם היהודי. על פי רוב המחקרים החלו בני ישראל לנהוג במצוות הנחת התפילין בימי בית שני, בערך כשתי מאות לפני הספירה.

זמנים ותנאים להנחת תפילין

  • גוף נקי: במהלך הנחת התפילין יש לשמור על גוף נקי לחלוטין ולהימנע מהפחה וממחשבות אסורות.
  • זמני הנחה: מותר להניח תפילין רק בשעות היום ורק בימי חול. התפילין הן אות כזיכרון לקדושה של הקדוש ברוך הוא וימי השבת והחג הם זיכרון בעצמם כך שאין צורך בתזכורת נוספת.
  • זמן אבלות: בתקופת אבל פטורים האבלים מהנחת תפילין.
  • חתונה ובר מצווה: לפי המסורת נהוג להניח תפילין לראשונה לפני העלייה לתורה בבר המצווה וכן נהוג לעשות זאת לפני יום החתונה.

למדו עוד על מצוות הנחת תפילין באתר משיב כהלכה

בשורה התחתונה מדובר באחת המצוות היפות והחשובות ביותר ביהדות. לא כולם מקפידים עליה בשגרה, אך לפני החתונה זה בהחלט נחמד ומרגש מאד לקיים אותה. אם גם אתם נמצאים לקראת יום החתונה ורוצים להניח תפילין, אבל לא בטוחים לגמרי איך עושים זאת, באתר משיב כהלכה תוכלו ללמוד איך עושים זאת בדיוק דרך סרטון פשוט שמסביר את התהליך בצורה ברורה. והכי חשוב – שיהיה בשעה טובה!