תאונת דרכים בדרך לאירוע: מה אפשר לעשות?

תאונת דרכים בדרך לאירוע: מה אפשר לעשות?

החלטתם כמה לשיק בצ'ק, התלבשתם, בדקתם את מצב הפקקים ושמתם Waze שיביא אותכם בדרך המהירה ביותר לאולם האירועים. בדיוק חשבתם מה יגישו כמנה ראשונה, את מי מהקרובים תפגשו ואז זה קרה – תאונת דרכים לא נעימה. מה עושים, למי פונים ומה עם הנזקים? ובכן בין אם עוברים תאונת דרכים בדרך לאירוע ובין אם עוברים תאונת דרכים בדרך הביתה, יש לדעת כיצד משיגים סיוע וממזערים נזקים. בנקודה זו תמצאו את חוק הפיצויים שמבקש לסייע לנפגעים, כך שרק צריך להיות מודעים אליו וכמובן לדעת כיצד לנצלו. פשוט? כן ולא – תלוי כיצד (ולצד מי) מתנהלים.

אין ביטוח חובה? יש קרנית!

על מנת ליישר קו, נציין שכל עוד מבוטחים כחוק בביטוח חובה, זכאים לקבל פיצוי, וזאת גם אם התאונה נגרמה באשמתכם. הנקודה היא שחברת הביטוח מחויבת לשלם על סך נזקי הגוף שנגרמו, אם כי תמיד יש מקום לבחון משחק עם סכומי הפיצויים. לאחר שיישרנו קו, נעבור להסביר שכל מקרה נשפט בצורה מעט שונה ומצריך התנהלות נקודתית, וזאת כי מאוד תלוי מהן הנסיבות. לצורך הדוגמה יש לבחון מיהו הנהג, הנוסע ובאופן כללי מיהם סך הנפגעים, וזאת בהתאם לשאלה האם הנהג מחזיק בביטוח חובה ובביטוחים משלימים. אין ביטוח? טוב לדעת שבהיעדר ביטוח ניתן להשיג פיצויים דרך "קרנית" (קרן שמפצה נפגעי תאונות דרכים חסרי ביטוח). כל זאת נשמע אולי מסובך, אך השורה התחתונה די פשוטה: אם נגרם לכם ולרכושכם נזק בגלל תאונות דרכים, כל שצריך לעשות זה לפנות לעו"ד שבקיא בתחום ולאפשר לו לסייע, במיוחד אם המקרה אינו פשוט ומתגלגלים לדיון משפטי.

תאונת דרכים בדרך לאירוע: מה אפשר לעשות?

טיפול ראשוני

אם נעצור לרגע בצד הדרך, אם נניח לרגע לתחום הביטוח והייצוג המשפטי, נציין שאם אכן בדרך לאירוע עברתם תאונת דרכים, יש כמה דברים בסיסיים שעליכם לעשות. יש להשיג פרטים מזהים (פוליסת ביטוח, מספר ת"ז..), לתעד את הנזק ההיקפי ולקבל סיוע ראשוני. כמו כן, הכרחי לעדכן את המשטרה, וזאת כדי להוכיח מעורבות בתאונת דרכים (מסייע בעת הגשת תביעה). באופן כללי נציין שתיעוד הוא שם המשחק. תצלמו ותאספו קבלות, הוצאות ומגוון תיעודים רפואיים. מכאן שגם אם הכאב בעורף זניח, עדיין יהיה נכון לגשת לקבל טיפול רפואי ולהצהיר שהוא תוצאה של תאונת דרכים (מדובר בפרמטר שיסייע במהלך התביעה).

כיצד מעורבות של עו"ד משפיעה?

כפי שניתן לראות, לא מעט מהצלחת התהליך המשפטי תלויה בהתנהלות שלנו כדמות פרטית. עם זאת, יש להבין שלא מעט מאיכות ההצלחה תלויה במעורבות של עו"ד מקצועי ומנוסה בתחום. עו"ד מכניס מגוון משתנים נוספים למשוואה. לוקח בחשבון הגשת תביעה מול ביטוח לאומי (ולו בגין אובדן כושר עבודה), והוא לוקח בחשבון הפעלה של ביטוח פרטי (למשל ביטוח תאונות אישיות), כך שניתן להפיק יותר, ובמקרים מסוימים ליהנות מפיצוי כפול. לכן, מומלץ לגשת להתייעץ עם עו"ד מומחה בתחום, כמו במקרים נוספים למשל אם נפגעתם באולם האירועים עצמו חלילה.

משיגים סיוע מקצועי בהקדם הניתן

לסיכום נציין שבעת תאונת דרכים יש כמה דברים קבועים שנדרשים לעשות (ממש כפי שציינו), אך אם מתגלגלים ליד משפט, הדברים עשויים להתגלות כהרבה יותר מורכבים. יש לדעת כיצד מנהלים תביעה מול ביטוח צד ג', מה עושים אם מעורבים נפגעים נוספים, מתי נדרשים לדווח למשטרה (בעיקר אם מעורבים נפגעים), כיצד ניתן לנצל את הביטוחים השונים (ולהשיג כפל ביטוחים), אלו מסמכים נכון לשמור, אלו בדיקות מוטב לעבור וכדומה. הנקודה היא שתאונות דרכים עשויות להוביל למגוון תרחישים, לפיצויים שונים ולמפרט אחר של זכויות. מכאן שחשוב ביותר להכיר את סך התמונה – חשוב ביותר לקבל סיוע מקצועי, ואם ניתן, בשלבים כמה שיותר מוקדמים!